top of page
Zoeken

De gullenminnaar (3) - sessieverslagen okt-nov '23

Korte sessieverslagen over Oktober en November 2023.

 

5 oktober 2023 Zonnig, licht bewolkt. ZW 3 Luchttemperatuur 18 C Watertemperatuur 17,5 C Laagwater 16:00 Dolle wijting maakt serieus vissen op iets anders zo goed als onmogelijk. Na twee uur heb ik er 20. Op 2/0 haken. Ik schakel over op 5/0. De wijtingen blijven kamikaze aanslagen plegen. Bij de 25 stop ik...
14 oktober 2023 Zonnig, licht bewolkt. NW 4/5 Luchttemperatuur 13 C Watertemperatuur 16,2 C Hoogwater 16:12 Voorzichtig wankel ik in het donker, over de gladde blokken, richting waterspiegel, om een wijting terug te zetten. Even twijfel ik aan de zin ervan, de vis heeft immers een flinke klapper op de stenen gemaakt… Ach, zoveel hersens heeft ie ook weer niet, om letsel eraan op te lopen… Door wat grotere haken (3/0 – 7/0) te gebruiken blijven de kleine wijtinkjes uit. Eindresultaat van 5 uur vissen met afgaan water: Twee wijtingen en een steenbolk. Geen gul.12 november 2023 Zonnig, licht bewolkt. O-ZO 2 Luchttemperatuur 6 C Watertemperatuur 12.9 C Laagwater 21:41 Vriendelijke havenmeester Mike verteld me alles wat ik maar wil weten over bodemgesteldheid en verloop ter plaatse, getijde, noodzeevisstand, wetgeving en nautische wetenschappen. Nogmaals vriendelijke dank hiervoor! Ondertussen vang ik een flinke steenbolk, van wel 30 cm. De 5/0 haak was geen belemmering…

16 November 2023

Bewolkt.

NO 2

Luchttemperatuur 9 C

Watertemperatuur 11,2 C

Hoogwater 16:52


Gezellig avondje met oude bekende. Afgaand water gepakt. Overal om me heen wordt flink (steen)wijting gevangen. Kevin, een van vaste vissers op de kop, vertrekt al snel huiswaarts (met een aardige zak voor de pan). Als hij weg is vangt een andere buurman een 35+ wijting. Die zie ik niet zo vaak!


Ik krijg een paar aanbeten die jammer genoegen resulteren in vastlopers. Even later komt mijn nieuw persoonlijk record steenbolk boven: 35 cm en goed dik. Ik geef hem weg.


Vierde uur afgaand is het echt stil geworden. We staan met twee man op de kop. Tijd om naar huis te gaan…


29 November 2023

Zonnig, grauw.

ZO 2

Luchttemperatuur 5 C Watertemperatuur 9,2 C

Hoogwater 16:12


Iets voor hoogwater kom ik op de kop aan, snel optuigen en inwerpen. Jammer genoeg ben ik de zoute pieren vergeten, mesheften zonder moeten de klus klaren.


Na het inwerpen komt een aardige, wat oudere man langs kijken. Hij laat me weten van de constructiewerken die Rijkswaterstaat gepland heeft om de Zuiderstrand (het meest kwetsbare stukje kust) te beschermen tegen een grote stormvloed. Men is van plan een stenen bouwwerk (soortgelijk havenhoofden Scheveningen-IJmuiden) in Noorzee te plaatsen van Hoek v. Holland tot Amsterdam (IJ). Klinkt ambitieus! Vraag me alleen af wat we met nog een zoute meer moeten, en welke ecologische gevolgen degelijke radicale ingrepen gaan hebben… Even later vertrekt de beste man weer. Ik groet hem vriendelijk en bedank voor de informatie.


Naast me komt een jonge zitten.  We maken kennis en een praatje. Ik krijg op beide hengels een stille aanbeet. Als ik de aanbeten door laat lopen, lopen ze vast. Een loodje krijg ik terug de ander niet.


De jongen heeft wat wijting, en zegt al gauw naar huis te gaan. Ik krijg de pieren. Beaas een hengel met pieren. Andere blijft met een grote haak met mesheften. Als de jongen vertrokken is, gaat het plenzen.


Ik krijg nog twee lastlopers. Eljor belt me op tijd voor jonko, want het gaat onweren. Met bliksem aan de horizon, verlaat ik het havenhoofd.
30 November

Zonnig, licht bewolkt

ZO 1-2

Luchttemperatuur 3 C

Watertemperatuur 9 C

Hoogwater 16:52
Als ik tegen hoogwater aankom ligt de zee er mooi bij. Ik tuig snel op en werp in. Al snel komt Kevin er ook gezellig bij. We roken meteen een jonko.


Kevin blijft maar wijtingen knallen. Ik vang er ook een. Op een met 6 mesheften beaasde 5/0 haak.


Na een uur of 5 vissen vonden we het mooi geweest. Kevin kreeg het aardig koud zonder warmtepak, en heeft me uitgenodigd bij hem thuis verder te roken. Het was reuze gezellig!


Kev, nogmaals bedankt voor de warme gastvrijheid!Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page