top of page
Zoeken

De gullenminnaar (4)

December is de maand van de Gulle gevers, en de Gul zelf... Korte sessieverslagen over december 2023:

8 december 2023

Bewolkt, grauw, mistig

ZO 2-3

Luchttemperatuur 5 C

Watertemperatuur  C 6,1

Hoogwater 11:43Ik besluit een dagsessie eropuit te wagen. Twee uur voor hoogwater kom ik op de stek aan. De zee ligt er mooi bij. Stevige stroming. Fijn dat alles goed te zien is bij daglicht! ’s Nachts is het wel even anders!


Snel tuig ik op en werp beide hengels in aan de buitenkant, een wat dichterbij, een wat verder. Al snel kan ik tikken op de top waarnemen…


Er zitten twee vissers op de kop. Ik zie een schar bovenkomen. We maken een praatje; het blijkt de enige van de dag te zijn. Terwijl ik rustig bij de hengels sta, komt er politie-in-burgerauto aan, en neemt een van de heren een foto van mij. Merkwaardig...


Al gauw komt er bij mij een wijting boven. Weer op een 5/0 baitholder, misschien moet ik maar eens groter gaan. Ik zet de vis terug en werp weer in. Het blijft rustig… Even later komt er een aardig bootje voor de kop achtjes draaien. Ik snap geen snars van wat hij doet, of wat er gebeurt. Even later is hij weer weg.

Als ik twee uur na hoog inhaal om in te pakken, voel ik weerstand. Even hoop ik op een vis, maar als snel zie ik dat het om twee zeesterren gaat. Patrick krijg ik binnen, maar zijn grote broertje is bij het binnenhalen eraf gevallen. Ook Patrick ging terug.23 december 2023 Bewolkt, grauw. ZW 5-6 Luchttemperatuur 12 C Watertemperatuur  C 7,6 Laagwater 19:52 Ondanks dat het KNMI windkracht 5 bft heeft staan, is de hek naar het havenhoofd afgesloten. Ik klim via de strandzijde. De zee is woest. Al gauw sta ik aan de kop, alleen. De breekstaafjes zitten al op de toppen, dus ik kan snel beginnen. Korte dikke jojo’s voorzien van een met mesheften bedekte baitholder moeten vandaag de klus klaren. 125-175 gram piramidelood vanwege de stroming. Jamaicaanse wonderkruiden heb ik vandaag thuis gelaten, en rook nerveus een sigaret terwijl de stugge toppen van mijn meervalhengels toch wel aardig op en neer gaan in de hevige wind en stroming. Was dat een aanbeet of een golf?! Toch wel een aanbeet!! Die resulteert in een losschieter… Even later verspeel ik een forse vis, met montage en al… De aanbeten zijn moeilijk waar te nemen in degelijke zware omstandigheden, ik krijg dan ook vastlopers op de stok die tussen de blokken ligt. De aanbeten komen vaak te laat door. Aan het eind van de 3 uur durende sessie (een uur voor, twee uur na laagwater) heb ik 4 montages verspeeld en geen vis kunnen landen. Maar ze zitten er wel degelijk! Dat is ook een fijne gedachte! Hele prettige Kerstdagen en een fijne Jaarwisseling toegewenst!Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page