top of page
Zoeken

De gullenminnaar (5)

Korte sessieverslagen over Januari 2024.

 

4 januari 2024 Bewolkt, grauw, regenachtig. Z 3 Luchttemperatuur 8 C Watertemperatuur  8,2 C Laagwater 15:57 Eerste sessie van het jaar. Ik besluit voor de verandering het met kunstaas te proberen, daar er afgelopen jaar meldingen zijn geweest van knappe gullen gehaakt tijdens het zeebaarzen. De wind is steviger dan verwacht, dat bemoeilijkt de visserij. Al gauw verspeel ik mijn 15 cm action shad. Er gaat een 120 grams banaanpilker op, en ik ga weer door! Ik vis het havenhoofd en de haven af, maar de aanbeten blijven uit…6 januari 2024 Bewolkt, grauw. N-NO, NW 4 Luchttemperatuur 3 C Watertemperatuur  C 7,6 Hoogwater 23:03 Arctische wind, geen kut, enkel twee wijtingen. Verder een hele gezellige avond gehad met het vaste groepje van het Noorderhoofd. Om me heen werd veel schar en wijting gevangen, geen gul gezien. 10 januari 2024 Helder, zonnig. O-NO 2/3 Luchttemperatuur -4 C Watertemperatuur 8.3 C Hoogwater 14:14 Dikke sessie met veel nieuwe kennissen, echter zonder vis. Voor mij althans, want ik zie werkelijk enorme meunen bovenkomen. Leidsche jongens vangen ze tot wel 27 cm!


 

19 januari 2024

Helder, droog.

NW 3/4

Luchttemperatuur 1 C

Watertemperatuur 7.3 C

Hoogwater 20:24


Gezellige sessie met Ibrahim en Kevin. Twee dikke scharren die mijn pr hebben opgekrikt.

Echter nog steeds geen Gul…
25 januari 2024

Bewolkt, regenachtig.

ZW 4

Luchttemperatuur 9 C

Watertemperatuur 6.7 C

Laagwater 23:30


Met Ibrahim en Kevin erop uitgetrokken. Ibrahim heeft aardig schar en wijting kunnen pakken. Kevin is goed dronken geworden. Ik heb een hengel gemold en niks gevangen.


31 januari 2024

Bewolkt, grauw.

ZW 4/6

Luchttemperatuur 7 C

Watertemperatuur  6,3 C

Laagwater 20:45Als ik op de kop aankom heeft Ibrahim al een paar scharren kunnen pakken, op stinkpieren. Ik probeer het met de mesheft. Omdat het zo hard waait hebben we elk maar een hengel bij ons. Ibrahim blijft schar vangen, en aan het eind van de avond heeft hij er zeven. Ik vang niks, verspeel wel 3 bougies...Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page