top of page
Zoeken

Gul, groter dan mijn… (13)

10 december 2022 Grauw, mist, sneeuw, regen. ZW 1 Luchttemperatuur 1, -2 C Watertemperatuur 10 C Afgaand (00:19 laagwater 11/12) Om 18:20 begin ik met optuigen. Ik begin in de bocht van het zuiderhavenhoofd. Oorspronkelijk was het vandaag de bedoeling de kop van het noordelijke havenhoofd te bevissen, maar logistiek was het onhandig, daar ik eerst het aas (pieren) op moest halen. Als ik beide hengels in heb, komt er een visser langs. Met zijn bolderkar loopt hij weer terug, richting de parkeerplaats. Ik vraag naar de vangsten, deze blijken erg redelijk: meneer heeft aardig gul kunnen pakken, met meerdere exemplaren van boven de 50 cm! Dat geeft de burger moed! Het blijft echter stil, de hele avond, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Het meer richting kop verkassen levert een paar aanbeten op, waarschijnlijk wijting. Ik weet de aanbeten echter niet te verzilveren. Om 22:40 hou ik het voor gezien. Men vangt 50’ers, ik vang geen kut! Er moet iets veranderen… 4 loden verspeeld. 0 Gul bemachtigd.


Zeepieren gebruikt om mee te vissen op geul, kabeljauw, en lekker vangen

***** Het gaat vriezen. Het vriest twee weken, dag en nacht. OV rijdt met vertraging, automobilisten klagen steen en been. Er wordt goed gevangen, maar ik heb geen tijd om te gaan. Andere verplichtingen weerhouden me ervan te gaan vissen… *****

21 december 2022 Grauw. ZW 4 Luchttemperatuur 8 C Watertemperatuur 7,5 C Hoogwater (13:19) Om 11:15 kom ik op de kop aan. Vandaag ga ik proberen gericht het hoge water af te vissen. Twee uur voor, twee uur na. Geen marathonsessie, maar een blitzkrieg! Bewust maar een portie mesheften meegenomen (zoute pieren om het af te tippen, jammer genoeg vergeten!). Gezellig komt er een vismaat gezelschap houden. We spreken over de noordzeevisserij en alle problemen eromheen. Ik vis de kop af, van buiten naar binnen. Dit levert een aanbeet op, de vis loopt vast. Montage heb ik kunnen redden. De gul echter niet binnen kunnen krijgen, die heeft zich los weten te wrikken. Bij het binnenhalen van de ‘verre hengel’ verspeel ik een montage op afstand. Fijn om te weten dat de obstakels zo ver doorlopen…


0 Gul bemachtigd, 1 Gul verspeeld. 1 lood verloren, incl 1 montage.


Prachtig plaatje van twee hengels aan de haagse kust om geul te vangen en kabeljauw

25 december 2022 Grauw, regen. ZW 2 Luchttemperatuur 9 C Watertemperatuur 7,5 C Afgaand (Hoog 15:15) Kerstformaliteiten hebben me hartje Middelburg gebracht. Waar ik dankbaar gebruik van maak, door te gaan vissen! Hele mooie stek aan het Kanaal door Walcheren gevonden, waar ik met twee hengels, drie uur lang, verse zeepieren heb uitgelaten. Mijn toppen bleven akelig stil… 0 Aanbeten gehad 0 Gul bemachtigd 0 Loden/montages verspeeld


Een echte visser vist overal


508 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page